GstarCAD, program de proiectare în competitie din 2008

Încă din anul 2008 GstarCAD se află într-o competiție strânsă cu AutoCAD© și ZWCAD©, principalii producători de programe de proiectare CAD, programe de proiectare indispensabile astăzi pentru ingineri, arhitecti, tehnicieni din diferite domenii de activitate.
De atunci și până astăzi GstarCAD a fost mereu în competiție cu sine însuși. Evoluția GstarCAD din ultimii ani poate fi văzută AICI
Desigur că toți competitorii care dezvoltă programe de proiectare CAD au făcut progrese remarcabile iar oferta de software CAD a sporit în atractivitate.
Rămân însă, ca mari competitori detașați, AutoCAD, GstarCAD și ZWCAD, producătorii a celor mai performante programe de proiectare și desen tehnic.
În România GstarCAD este deja binecunoscut și orice cercetator de bună credință va constata valențele puternice competitive ale acestui software de proiectare asistată de calculator (CAD – Computer Aided Design). GstarCAD acoperă, prin potențialul său, largi domenii de proiectare tehnică demonstrându-se a fi o foarte bună alternativă pentru realizarea, în condiții de eficiență, a activitatilor de proiectare.

Comparatie caracteristici BricsCAD, ZWCAD ®, ProgeCAD, btoCAD, nanoCAD si AutoCAD ®

GstarCAD – este o alternativă ieftină la AutoCAD®. Toate fișierele create în formatul DWG pot fi utilizate în GstarCAD ca și în AutoCAD® ori alte programe CAD (BricsCAD, ZWCAD, ProgeCAD, btoCAD  și nanoCAD), fără a pierde date.

În prezent pe piața software-ului de proiectare există multe programe CAD, cu caracteristici și costuri diferite. Pentru a vă orienta prin această destul de mare diversitate trebuie să aveti o idee clară asupra caracteristicilor fiecărui program de proiectare CAD și a scopului pentru care vă propuneți să-l utilizați.
O comparație între GstarCAD 2020, ZWCAD 2020 și AutoCAD 2020 , principalii competitori pe piața de software de proiectare și desen tehnic CAD, găsiți AICI

 

AutoCAD® – software CAD pentru redactarea documentelor grafice de proiectare 2D si 3D, dezvoltat de Autodesk. Este software-ul CAD de referinta pentru proiectarea 2D si 3D.

ZWCAD® – software CAD pentru redactarea documentelor grafice de proiectare 2D si 3D al companiei ZWSOFT (ZWCAD Software Co, Ltd; pâna in 2007 Guangzhou Chinaweal Longteng Technology Co, Ltd). Programul ZWCAD este dezvoltat pe baza pe tehnologiei IntelliCAD cu utilizarea OpenDWG, compatibil cu formatul DWG. ZWCAD poate sustine tehnici de programare diferite: LISP, ADS (C + +), VBA, ZRX (similar Object ARX).

BricsCAD – Alternativă CAD creata de belgienii de la Bricsys cu versiune pentru LINUX.

ProgeCAD – Alternativă CAD creata de italienii de la ProgeSOFT.

NanoCAD – Alternativă CAD creata de rușii de la Nanosoft (Нанософт)