GstarCAD 2021 vs. AutoCAD 2021

Noua versiune GstarCAD este lansată pe piață adăugând funționalități noi versiunii anterioare. Versiunea GstarCAD 2021 optimizează funcționalitățile 3D prin adăugarea unei serii de comenzi noi. Alte caracteristici noi, cum ar fi Quick Measure, Import/Export setări particularizate și point cloud (set de puncte de date în spațiu), îmbunătățesc foarte mult eficiența utilizatorului pentru a obține date privind dimensiunile, a transfera setările utilizatorilor și a vizualiza datele din cloud point. În plus, îmbunătățirile semnificative ale paletei de instrumente și ale editorului Mtext vor ușura sarcinile de lucru și procesul de proiectare.

Nou Setări particularizate de import, export și migrare ale utilizatorilor

GstarCAD 2021 acceptă importul și exportul setărilor personalizate ale utilizatorului și setările dumneavoastră personalizate preferate, cum ar fi profilurile de utilizator, CUI, tipul de linie și hașurile etc. care pot fi transferate cu ușurință din versiunile anterioare în GstarCAD 2021.

Import/Export setări personalizate
GstarCAD 2021 – Import/Export setări

Nou Comenzi 3D

GstarCAD 2021 adaugă o serie de comenzi 3D, cum ar fi POLYSOLID, CONVTOMESH, CONVTOSOLID, CONVTOSURFACE, CONVTONURBS, PLANESURF, SURFOFFSET.

  • POLYSOLID:

Puteți utiliza comanda POLYSOLID pentru a crea un solid 3D în formă de perete direct sau prin selectarea poliliniilor existente. Un polisolid este desenat în același mod ca o polilinie, care este creată cu segmente drepte și curbate continue.

Ilustrare utilizare POLYSOLID pentru desenare solide 3D în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – PolySolid
  • PLANESURF:

Puteți utiliza comanda PLANESURF pentru a crea o suprafață plană selectând obiecte închise sau specificând colțurile opuse ale unui suprafețe dreptunghiulare.

Ilustrare utilizare PLANESURF pentru crearea de suprafete plane în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – PlaneSurf
  • SURFOFFSET:

Puteți utiliza comanda SURFOFFSET pentru a crea o suprafață paralelă la o distanță specificată de suprafața inițială.

Ilustrare utilizare SURFOFFSET pentru desenare suprafețe paralele în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – SurfOffset
  • CONVTOMESH::

Obiectele 3D cum ar fi solidele, poliliniile închise, regiunile, fațetă 3D, suprafețele 3D, ochiurile poligonale toate pot fi convertite în obiecte tip plasă (mesh objects). Iar netezirea obiectelor se va face în același timp cu conversia.

Ilustrare utilizare CONVTOMESH pentru conversie obiecte 3D în obiecte tip Mesh GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – ConvToMesh
  • CONVTOSOLID:

Puteți utiliza comanda CONVTOSOLID pentru a converti obiectele eligibile, ar fi ochiurile 3D, suprafețele, poliliniile și cercurile închise în solide 3D.

Ilustrare utilizare CONVTOSOLID pentru conversie obiecte eligibile în obiecte solide 3D în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – ConvToSolid
  • CONVTOSURFACE:

Puteți utiliza comanda CONVTOSURFACE pentru a converti obiectele eligibile în suprafețe 3D.

Ilustrare utilizare CONVTOSURF pentru conversie suprafețe eligibile în suprafețe 3D în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – ConvToSurf
  • CONVTONURBS:

Puteți utiliza comanda CONVTONURBS pentru a converti solidele și suprafețele procedurale în suprafețe NURBS. Și puteți converti ochiurile de plasă în NURBS după conversia lor la solide sau de suprafață prin comanda CONVTOSOLID sau CONVTOSURFACE. În plus, această versiune adaugă, de asemenea, o serie de funcționalități pentru a afișa / ascunde, adăuga sau elimina NURBS.

Ilustrare utilizare CONVTONURBS pentru conversie solide în suprafețe NURBS în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – ConvToNurbs

Nou Point Cloud

GstarCAD 2021 acceptă extensii de fișiere cloud în două puncte (.rcp și .rcs) ca atașament într-un desen. Utilizatorii pot aplica culoare de obiect și culori de scanare RGB pentru a afișa date de tip point cloud (set de puncte spațiale).

Ilustrare utilizare Point Cloud pentru crearea unui set de puncte spațiale în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – Point Cloud

Nou Quick Measure (Măsurare rapidă)

GstarCAD 2021 acceptă o nouă caracteristică de măsurare rapidă cu comanda RAPIDDIST, care măsoară distanța și unghiul dintre obiectele 2D de-a lungul axelor X, Y rapid, prin mutarea mouse-ului.

Ilustrare măsurare rapidă de distanțe și unghiuri cu RAPIDDIST în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – RapidDist (Quick Measure)

Tool Palette (Paleta de instrumente) Îmbunătățire

Acum, Paleta de instrumente permite adăugarea unui instrument bazat pe un model de hașură existent. Aveți posibilitatea să glisați și să fixați un obiect de tip hașură la o scară specificată în Tool Palette.

Ilustrare utilizare Tool Palette pentru hașuri în GstarCAD 2021
GstarCAD 2021 – Tool Palette

Editor Mtext Îmbunătățire

Aveți posibilitatea să utilizați caracteristici noi pentru a numerota textul și a adăuga deleteline la textul selectat în Editorul Mtext.

Lasă un răspuns