Întrebări frecvente
1. Care sunt principalele avantaje ale GstarCAD ?

 • Proprietate intelectuală independentă
 • Preț de achiziție mic și un raport preț/calitate excelent
 • Interfață similară cu cea a AutoCAD-ului (dacă se dorește)
 • Nu necesită timp suplimentar de adaptare la aplicație
 • Este compatibil cu AutoCAD

2. Care este diferența dintre versiune trial și versiunea completă (licențiată) ?

Versiunea trial are aceleași funcții ca și versiunea completă a aplicației. Singura diferență consta în utilizarea pe termen lung a acesteia. Cu versiunea trial, beneficiați timp de 30 de zile de toate comenzile și funcțiile aplicației. După trecerea acestei perioade de încercare comanda SAVE devine nefuncțională, nemaiputându-se salva fișierele.

3. GstarCAD suporta fișiere în format DWG ? Este compatibil cu AutoCAD ?

Răspusul este DA pentru ambele întrebări. GstarCAD este nativ DWG, astfel încât atunci când se realizează deschiderea unui fișier existent Autodesk AutoCAD (2.5 – 2021), nu există nici un proces de conversie și nu se înregistrează pierderea datelor.

GstarCAD are, de asemenea, o compatibilitate deplină cu AutoCAD în ceea ce privește linia de comanda, fișierele de meniu (.mnu) și script (.scr), hașuri, font-uri, tipuri complexe de linie, text multilinie, grosimea de linie, polilinia, comenzile de desenare, verificare și recuperare (audit & recover) ca și AutoLISP si ADS.

Aceasta înseamnă că puteti începe să lucrați imediat utilizând fișierele AutoCAD, comenzile și aplicațiile pe care le știți deja de la AutoCAD.

4. Care este diferența dintre versiunea GstarCAD Standard și versiunea GstarCAD Professional ?

În GstarCAD Professional se pot crea și edita solide 3D (în trei dimensiuni), pe când în GstarCAD Standard, nu.
GstarCAD Professional este recomandat în proiectarea 3D sau deschiderea desenelor realizate în 3D. GstarCAD Standard este recomandat în proiectarea 2D (în doua dimensiuni).

5. Care sunt cerințele de sistem pentru GstarCAD ?

Pentru a utiliza GstarCAD în activitatea dumneavoastră, trebuie să aveți un calculator cu următoarele caracteristici minime:

 • Microsoft Windows Vista/7/8/10
 • Procesor Pentium IV;
 • Minimum 512MB RAM;
 • Hard Disk mai mare de 6GB;
 • Mouse și tastatură;
 • Monitor;
 • Imprimantă sau Plotter.

6. Beneficiez de suport tehnic ?

Oferim suport tehnic gratuit tuturor clienților noștri. Întrebările pot fi trimise prin e-mail sau fax la centrul nostru de suport tehnic. Noi vă vom transmite răspunsul în 48 de ore (de la data primirii) prin e-mail.

Ne puteți trimite întrebările dumneavoastră accesând site-ul nostru www.gstarcad.ro în secțiunea Contact sau ne puteți trimite un email direct pe adresa office@gstarcad.ro.

7. Codul de activare/Serial Number pentru GstarCAD este valabil permanent ?

Codul de activare al GstarCAD este legat de calculatorul dvs. prin urmare
nu este necesar să solicitați un nou cod de activare dacă reinstalați GstarCAD fără să fi schimbat hardware-ul ori dacă nu ați reinstalat sistemului de operare, cu excepția situației în care este schimbată versiunea de actualizare a metodei de înregistrare.
Altfel spus, dacă schimbați placa de bază sau hard disk-ul codul de activare vechi devine invalid și va trebui să solicitați un nou cod de activare (free) de la noi.
Numărul de coduri de (re)activare free sunt limitate la 2 pe an.
Dacă doar ați reinstalat sistemul de operare, vechiul cod este valid, reimportarea acestuia după reinstalarea sistemului de operare va rezolva problema. Însă cel mai simplu este ca să faceți transferul licenței înainte de a face orice schimbare hard (inclusiv schimbarea calculatorului) prin procedura RETURN și apoi activarea licenței în noile condiții.

8. Cum se face transferul licenței de pe un calculator pe altul ?

Pentru transferul licenței pe un alt calculator trebuie făcută restituirea licenței (RETURN) care se poate realiza prin două modalități:
1) Din program – prin meniul Help, apoi Register care deschide pagina unde se poate face restituirea (RETURN);
2) Din Windows – Start / Gstarsoft / GstarCAD License Manager / RETURN
Totul se face online, prin urmare trebuie să aveți o conexiune la internet activă în momentul realizării procedurilor.
După restituire se poate face imediat instalarea și activarea pe orice alt calculator folosind același cod de activare (Serial Number).

9. Care este diferența între instalarea licenței de rețea și instalarea licenței individuale GstarCAD ?

Instalarea versiunii de rețea (network) sau a versiunii individuale (stand-alone) a aplicației este un proces identic, numai că este nevoie să selectați versiunea individuală sau pe cea de rețea potrivit metodei autorizate de instalare.
La versiunea de rețea unul din calculatoarele rețelei capătă rol de server și acolo se instalează și software-ul de licențiere de tip server. Celelalte calculatoare au rol de client și accesează serverul pentru a obține permisiunea de lucru (autorizarea).