Intrebari frecvente
1. Care sunt principalele avantaje ale GstarCAD ?

 • Proprietate intelectuala independenta
 • Pret de achizitie mic
 • Interfata similara cu cea a AutoCAD-ului
 • Nu necesita timp suplimentar de adaptare la aplicatie
 • Este compatibil cu AutoCAD

2. Care este diferenta dintre versiune trial si versiunea completa (licentiata) ?

Versiunea trial are aceleasi functii ca si versiunea completa a aplicatiei. Singura diferenta consta in utilizarea pe termen lung a acesteia. Cu versiunea trial, beneficiati timp de 30 de zile de toate comenzile si functiile aplicatiei. Dupa trecerea acestei perioade de incercare comanda SAVE devine nefunctionala, nemaiputandu-se salva fisierele.

3. GstarCAD suporta fisiere in format DWG ? Este compatibil cu AutoCAD ?

Raspusul este DA pentru ambele întrebari. GstarCAD este nativ DWG, astfel încât atunci când se realizeaza deschiderea unui fisier existent Autodesk AutoCAD (2.5 – 2018), nu exista nici un proces de conversie si nu se inregistreaza pierderea datelor.

GstarCAD are, de asemenea, o compatibilitate deplina cu AutoCAD in ceea ce priveste linia de comanda, fisierele de meniu (.mnu) si script (.scr), hasuri, font-uri, tipuri complexe de linie, text multilinie, grosimea de linie, polilinia, comenzile de desenare, verificare si recuperare ( audit & recover) ca si AutoLISP si ADS.

Aceasta înseamna ca puteti incepe sa lucrati imediat utilizand fisierele AutoCAD, comenzile si aplicatiile pe care le stiti deja de la AutoCAD.

4. Care este diferenta intre versiunea GstarCAD Standard si versiunea GstarCAD Professional ?

In GstarCAD Professional se pot crea si edita solide 3D (in trei dimensiuni), pe cand in GstarCAD Standard, nu.
GstarCAD Professional este recomandat in proiectarea 3D sau deschiderea desenelor realizate in 3D. GstarCAD Standard este recomandat in proiectarea 2D (in doua dimensiuni).

5. Care sunt cerintele de sistem pentru GstarCAD ?

Pentru a utiliza GstarCAD in activitatea dumneavoastra, trebuie sa aveti un calculator cu urmatoarele caracteristici:

 • Microsoft Windows Vista/7/8/10
 • Procesor Pentium IV;
 • Minimum 256MB RAM;
 • Hard Disk mai mare de 1GB;
 • CD-ROM ;
 • Mouse si tastatura;
 • Monitor;
 • Imprimanta sau Plotter.

6. Beneficiez de suport tehnic ?

Oferim suport tehnic gratuit tuturor clientilor nostri. Întrebãrile pot fi trimise prin e-mail sau fax la centrul nostru de suport tehnic. Noi va vom transmite raspunsul in 48 de ore (de la data primirii) prin e-mail.

Ne puteti trimite intrebarile dumneavoastra accesand site-ul nostru www.gstarcad.ro in sectiunea Contact sau ne puteti trimite un email direct pe adresa office@gstarcad.ro.

7. Codul de activare al seriei produsului GstarCAD este valabil permanent ?

Codul de activare al Gstarsoft este legat de calculatorul dvs..
Nu este necesar sa solicitati un nou cod de activare daca reinstalati GstarCAD fara sa fi schimbat hardware-ul ori daca nu ati reinstalat sistemului de operare, cu exceptia situatiei in care este schimbata versiunea de actualizare a metodei de inregistrare.
Altfel spus, daca schimbati placa de baza sau hard disk-ul codul de activare vechi devine invalid si va trebui sa solicitati un nou cod de activare (free) de la GstarCAD Software.
Numarul de coduri de (re)activare free sunt limitate la 2 pe an.
Daca doar ati reinstalat sistemul de operare, vechiul cod este valid, reimportarea acestuia dupa reinstalarea sistemului de operare va rezolva problema.

8. Care este diferenta intre instalarea licentei Network si instalarea licentei stand-alone GstarCAD ?

Instalarea versiunii de retea sau a versiunii individuale a aplicatiei este un proces identic, numai ca este nevoie sa selectati versiunea individuala sau pe cea de retea potrivit metodei autorizate de instalare.
La versiunea de retea unul din calculatoarele retelei capata rol de server unde se instaleaza si software-ul de licentiere de tip server. Celelate calculatoare au rol de client si acceseaza serverul pentru a obtine permisiunea de lucru (autorizarea).